Környezetbarát termékek – Útmutató a bolygó megmentéséhez

A környezetbarát életmód kihívást jelenthet. Amikor megpróbálja csökkenteni szénlábnyomát, úgy tűnhet, hogy millió dologra kell gondolni és nyomon kell követni. Minden döntésed valamilyen módon hatással van a környezetre. Szóval hogyan kezdjed? Milyen egyszerű módszerekkel csökkentheti a bolygóra gyakorolt hatását, miközben továbbra is éli az életét? Miközben minden zöldül, egyre több olyan környezetbarát termék létezik, amelyek segítenek a mindennapi életben. Legyen szó természetes szálakból, például pamutból vagy gyapjúból készült ruhák vásárlásáról, újrahasznosítható műanyagok használatáról, megújuló energiaforrásokra váltásról vagy olyan termékek vásárlásáról, amelyek minimálisan hatnak a környezetre – a világ tele van lehetőségekkel, ha tudja, hol keresse. Íme egy kimerítő lista azokról a környezetbarát termékekről, amelyek nemcsak a bolygó megmentésében segítenek, hanem az életét is megkönnyítik.

Hirdetés

Műanyagmentes – Plasztikmentes Július

2011 óta megtartják a Műanyagmentes Júliust amelyet egy Ausztrál pár indított útjára, ezzel is népszerűsítve a környezettudatos életmódot. Rengeteg tippet és trükköt osztottak meg az évek során, hogy hogyan is lehetne megváltoztatni a vásárlási szokásainkat annak érdekében, hogy a Föld is egy élhetőbb hely legyen.

Természetesen az impulzív vásárlásokon kívül a másik nagy gond az emberi szokásokban rejlik, mert sajnos még most is nagyon sokan eldobják a szemetet maguk után. Amit pedig nem kellene. Egy ideális világban mindenki kiválogatná a szemetét mielőtt kidoba.

Környezetbarát termékek – Lebomló telefontok

Az elmúlt években több olyan márka is előrukkolt amelyek a műanyag telefontokokat kívánják leváltani. Az egyik ilyen, a PangeaCase, akiknek a termékeik egy része már megtalálható az Amazonon.

A mostani cikkben megmutatunk kettőt, amely szépen fel tudná dobni a telefonunkat. Akár divatkiegészítőnek is használhatjuk.

autumn leaves pangea case

Telefontok megtekintése az AmazononEz egy affiliate link amellyel támogathatod az oldalt.

Ablakok energiatakarékos üveggel

Zöldülj az ablakaiddal! Az otthona ablakai az otthoni energiafelhasználás 40%-át teszik ki. Tehát, ha az összes ablakot energiatakarékosra cseréli, akár évi 400 dollárt is megtakaríthat az energiaköltségeken. Ráadásul Ön is hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez és a klímaváltozás elleni küzdelemhez. Ennek az az oka, hogy az energiahatékony ablakok csökkentik az UV- és infravörös fény behatolását, vagyis megakadályozzák, hogy a napenergia akár 70%-a is bejusson otthonába. Ha energiahatékony ablakokról van szó, a választott üvegtípusnak jelentős hatása van. A dupla vagy három üvegezésű ablakok a legjobb megoldás, de nem ezek az egyetlenek. Választhat alacsony emissziós vagy alacsony emissziós üvegezésű ablakokat is.

LED világítás

A LED az egyik leggyakrabban használt környezetbarát termék. Használhat LED izzókat, világítótesteket, és akár LED-es falfestményeket is használhat a falak díszítésére. Ezenkívül a LED-lámpák tökéletesek beltéri növényekhez, mivel nagyon kevés hőt bocsátanak ki. Csak ügyeljen arra, hogy rendszeresen öntözze őket! Még a kültéri lámpáid is lecserélhetők LED-ekre. Választhat napenergiával működő kültéri napelemes lámpákat, vagy akár mozgásérzékelős lámpákat is használhat szénlábnyomának csökkentése érdekében. Ha kültéri világítással rendelkezik, fontolja meg annak lecserélését LED-es világításra. Ezzel jelentős összeget takaríthat meg energiaszámláján, és más előnyökkel is jár. Például tovább bírja, mint más típusú világítás, így nem kell olyan gyakran cserélni, és kevesebb hőt termel, így biztonságosabb a használata.

Hirdetés

Víztakarékos zuhanyzók és csaptelepek

Kezdjük a leggyakrabban használt környezetbarát termékével – a vízzel. Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint a világ üvegházhatásúgáz-kibocsátásának körülbelül 15%-a származik vízhasználatunkból. Ha csökkenti az otthonában használt víz mennyiségét, ezzel csökkentheti ezt a mennyiséget. Kezdje a víztakarékos csapokkal és zuhanyzókkal. Ha régebbi modellje van, lecserélheti egy környezetbarátabb opcióra. Vannak még zuhanyfejek is, amelyek lehetővé teszik a vízáramlás beállítását, így könnyebben csökkenthető a vízfogyasztás. Vannak olyan környezetbarát csaptelepek is, amelyek segítségével egyetlen gombnyomással elzárhatja a vizet a forrásnál. Sokféleképpen csökkentheti a vízfogyasztást a háztartásában. Például próbálja meg nem engedni a vizet fogmosás vagy mosogatás közben. Zárja el a vizet, amikor szünetet tart egy feladatban.

Környezetbarát ruházati lehetőségek

A ruházat az egyik leggyakrabban használt környezetbarát termék. Valószínűleg azon tűnődsz, mit használhatsz környezetbarát ruházatnál. Nos, a legegyszerűbb módja annak, hogy ruhásszekrényét zöldebbé tegye, ha megbizonyosodjon arról, hogy csak fenntartható ruhákat vásárol. A fenntartható ruházat természetes szálakból, például kenderből, pamutból vagy bambuszból készül. Ezek a szálak környezetbarátak, és nagyon hosszú ideig tartanak. Egy másik módja annak, hogy zöldebbé váljon a ruházata, hogy gondoskodjon róla, hogy hosszabb ideig tartson. Kerülje a túlzott mosást, és csak azt mossa, amire szüksége van. Tehát, ha felvesz egy kabátot és esik az eső, mossa ki. Ha felvesz egy kabátot, és csak egy kis eső esett rá, ne mossa ki.

Elektronikus tárolási lehetőségek

Beszéljünk néhány környezetbarátabb elektronikai termékről. Az elektronikus eszközök tárolására vonatkozóan több lehetőség közül választhat. Készülékeit újrahasznosított anyagokból készült, környezetbarát rendszerezőkkel fiókokban, szekrényekben, vagy akár polcokon is tárolhatja. Ha olyan helyet keres, ahol csatlakoztathatja eszközeit, fontolja meg egy környezetbarát túlfeszültségvédővel ellátott elosztó használatát. Vannak még túlfeszültségvédők is, amelyek védelmet nyújtanak villámcsapás ellen. Válthat környezetbarát akkumulátorokra és power bankokra is. Ügyeljen arra, hogy csak környezetbarát újrahasznosítható akkumulátorokat és akkumulátorokat használjon. Ügyeljen arra, hogy milyen típusú aljzathoz csatlakoztatja.

Hirdetés

Nulla kibocsátású járművek és még sok más!

A járművek az egyik leggyakrabban használt környezetbarát termék. Bár sok környezetbarát jármű van a piacon, van néhány, amely környezetbarátabb, mint mások. Ha új járművet vásárol, fontolja meg elektromos vagy hibrid jármű vásárlását, mindkettő környezetbarát jármű. Használt jármű vásárlásakor ügyeljen arra, hogy alacsony károsanyag-kibocsátású terméket keressen. Vannak olyan webhelyek is, amelyek segítségével meghatározhatja egy adott jármű károsanyag-kibocsátását. Vannak környezetbarát tetőcsomagtartók is. Használhat környezetbarát tetőboxokat is, hogy fenntarthatóbb módon szállítsa tárgyait.

Olvasd el más Amazonos termékek leírását: Echo Dot 4 értékelés, és az Amazon Kindle cikkünket.