Amazonos vásárlás Gyakori Kérdések

Kételkedsz az internetes vásárlással szemben? Szeretnél kicsit tájékozódni mielőtt döntést hoznál? Ebben a cikkben igyekeztünk a lehető legtöbb gyakori kérdést megválaszolni. 

Ha esetleg valami kimaradna a listából, írj bátran, és kiegészítjük.

Tapasztalatunk szerint a legcélravezetőbb a bankkártya (debit card) használata. 

Az Amazonos fiókodban lehetőség van több szállítási címet is megadni, így akkor sem kell aggódni, ha nem otthonra kéred a kiszállítást. Minden cím esetében újra fel kell venni a fizetési módot.

Rendeléskor figyeljünk arra, hogy ki a termék értékesítője, és kiszállítója. A leggyakoribb esetben minden termék az Amazon raktárából érkezik, így el kell érni egy minimum rendelési összeget (ha nem Prime tag valaki), az ingyenes szállításhoz.

Amennyiben az Amazon raktárból érkező termék díja meghaladja az ingyenes kiszállítási határt, úgy arra a termékre nem kell külön díjat fizetni. Ha egy másik terméket is rendeltünk amit más cég küldd el, úgy a pénztár oldalon figyeljünk a kiszállítási díjra újra.

Az Amazon rendszerében nincs lehetőség utánvételes fizetésre, minden rendelést előre kell kifizetni bankkártyával. A fiókunkban el tudjuk menteni a bankkártya adatainkat, hogy később gyorsabb legyen a fizetés.

Tapasztalatunk szerint biztonságos, szerencsére még nem érkeztek olyan hírek, hogy feltörték volna, vagy kiszivárgott volna felhasználók adata. De természetesen 100% garancia erre sincsen.

Sajnos egyszer ez sok emberrel megesik. Az Amazon gyakran ad Prime tagság próbát, amit a kiszállítási felületen pipál be automatikusan a rendszer. Ezzel segítve a vásárlóknak a gyors kiszállítást, ám ezt gyakran nem veszik észre az emberek, majd csak akkor amikor levonták a díjat. Figyeljünk a rendelés leadása előtt, hogy a megfelelő szállítási opciót használjuk. Ha már levonták a Prime tagsági díjat, úgy vegyük fel az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot, akik segítenek a díj visszafizetésében.

Az Amazonon történő regisztráció egyszerű, csak lépj fel a weboldalukra, és kövesd a regisztrációs folyamatot.

Weboldalunk főleg a fogyasztóknak szól termékajánlókkal, így ha, mint kereskedő szeretnél belépni, úgy javasoljuk kövesd például a Sellercentral.amazon.co.uk oldalt a regisztrációhoz.