Amazon Prime regisztráció: Útmutató németországi magyarok számára

A lassan 30 éve létező Amazon a világ minden táján egy egyre népszerűbb kereskedelmi platform. Ebben termékeinek színvonala, sokszínűsége és kedvező árai egyaránt szerepet játszanak. A ma már 20 országban jelen lévő cég azonban Magyarországra még nem érkezett el – így ha vásárolni szeretnénk tőlük, a legjobban a németországi platformjukkal járhatunk. Mik az amazon.de legfontosabb előnyei? Cikkünkben összegyűjtöttük!

Amazon: ami a sikertörténet mögött van

Az eredetileg internetes könyváruház termékpalettája gyorsan bővült elektronikai és más árucikkekkel, de bevételei javát ma már viszonteladásokból, közvetítésekből szerzi. Sikerének főbb okai – az eredeti üzleti stratégia mellett – az alábbiak:

 • számos olyan terméket is kínál, amit máshol nem találunk meg,
 • gyakran sokkal olcsóbban,
 • emellett a szállítás is gyorsabb, mint például a nagy kínai webáruházaké: az európai Amazon webshopokból legkésőbb 10-15 napon belül a kezünkben tarthatjuk rendelésünket.

Miért épp a németországi webshop?

amazon németország főoldala

Az Amazon brit és az amerikai webshopjaival szembeni legnagyobb kritika, hogy a tengerentúli fuvarozás bizony igen költséges: a végösszeg a vámokkal együtt az áru értékének többszöröse is lehet.

Az amazon.de esetében ettől nem kell tartanunk. Mivel Európán belül járunk, a vámmentesség révén olcsóbb a kiszállítás, így kevesebb a pluszköltség is. Emellett a termékek alapárai szintén kedvezőbbek, mint az angolszász webshopokban. A garanciában is verhetetlenek: termékprobléma esetén, ha jelezzük nekik, küldenek azonnal egy vadonatújat –térítve a visszaküldést is.

Amazon-regisztráció és oldalhasználat, lépésről lépésre

Kedvet kaptál a regisztrációhoz? Íme, a pontos útmutató hozzá, és a webshop könnyebb használatához:

 1. Lépj fel az amazon.de domainre, és ha nem tudsz németül, állítsd át a nyelvet angolra. Ezután kattints a „Your Account” menüpont alatt a „Start here” linkre, és add meg az e-mail címedet, a nevedet és a jelszavadat kétszer. Egy másik módja, ha a lap aljára tekersz, és ott átállítod a nyelvet.

  nyelv átállítása

 2. A regisztráció után kapott emailt nyisd meg, majd másold be a benne kapott igazoló kódot.
 3. Ezután a főoldalra jutsz, ahol el is kezdheted a válogatást a termékek között.
 4. A rendeléshez szükséges adatok:
 • Teljes név
 • Cégnév, ha arra vásárolsz
 • Lakcímadatok (lehetőleg ékezetek nélkül)
 • Telefonszám (+36-tal, hogy elérjenek nemzetközileg is
 • „Is this address also your invoice address?” – hagyd igenen, ha megegyezik a szállítási cím a számlázásival
 • Bankkártyaadatok
 • Szállítás módja: az Expedited Delivery a drágább, de gyors, míg a Standard Shipping az olcsóbb, de kicsit lassabb szállítás

Ha minden rendben, kattints a „Buy now” gombra, és várd a terméket!

 1. Garancia: amennyiben élnél a 14 napos elállási jogoddal, esetleg hibás a termék, amit kaptál, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Az ügyeket rugalmasan kezelik: ha cserélnéd az árut, írd meg a gondodat vele és már kapod is az új terméket! (Persze, ne felejtsd el visszaküldeni nekik a régi terméket sem!) Ha pedig tudatod velük, mennyi volt a postaköltség, még azt is visszatérítik!

Amazon Prime előfizetés: ha még többre vágysz

Spórolnál, úgy, hogy közben az igényes kikapcsolódásról sem mondanál le? Az Amazon Prime előfizetéssel hozzáférhetsz kétmillió, reklámmentes dalhoz és az Amazon saját gyártású sorozataihoz – emellett részesülhetsz a prémium kiszállítás előnyeiben. Vágj bele a 30 napos próbaidőszakba, és élvezd az előfizetéssel járó kedvezményeket, a minőségi szórakozást még ma!

Itt megválaszolunk pár általános kérdést is:

Szólj hozzá!