A legjobb befektetési könyvek angol nyelven

Szerencsére még mindig nagyon sokan szeretnek olvasni, és a könyvek eladási statisztikái is kicsit nőnek. Legyen szó e-könyvekről, vagy hagyományos nyomtatott könyvekről. Az oldalunk szerkesztői hisznek abban, hogy az olvasás kifejezetten fontos, mert sokat lehet belőlük tanulni, művelődni, és sok esetben nagyon inspirálóak is tudnak lenni. Ebben a cikkben összeszedtük a legjobb befektetési könyvek egy hosszabb listáját, amelyet angol nyelven vásárolhatunk meg az Amazonról.

Figyelem: a linkek affiliate (promóciós) linkek, amely után jutalékot kap az oldal, viszont számodra semmilyen többletköltséggel nem jár. Lehet önző kérés, de ha tudod, támogasd oldalunkat.

A lista nem teljes, (cikkünk folyamatosan bővül) és a sorrend sem számít rangsorolási szempontnak. 2022 Augusztus elején ez a personal finance toplistája. Amennyiben Kindle olvasó vagy, akkor sem kell csüggedned, hiszen úgy még talán könnyebben is hozzájuthatsz ezekhez a könyvekhez. Valamint a legtöbb könyv megtalálható hangoskönyv formájában is, így az is egy rendkívül jó megoldás a tanulásra.

Hirdetés

A pénz pszichológiája – Morgan Housel

Az egyik legjobb pénzügyi könyv angolul a Pénz Pszichológiája

A 2022-ben kiadott könyv rögtön Best Seller lett több országban is, csakúgy mint Magyarországon is. A szerző örökzöld történetekkel próbál bevezetni minket a pénzügyekbe. Sok családnál ez a téma tabunak számít, hiszen főleg érzelmeket kötünk hozzá. Félünk, hogy elveszítjük, félünk, hogy rosszul fektetünk be, vagy egyszerűen csak attól félünk, hogy nincs elég belőle. A könyv olvasása során sok rövid történettel igyekszik átformálni a szerző az olvasó gondolkodásmódját a pénzről. Például volt egy fejezet, ahol egy átlagos benzinkutas halála után több, mint 2 millió dollár vagyont hagyott örökségbe. Egyszerű és fegyelmezett befektetési stratégiája működött.

Ha érdekel a könyv, akkor ezen a linken eléred:

A könyv megtekintése

 

Gazdag Papa, Szegény Papa – Robert Kiyosaki

gazdag papa angolul

Magyarországon is nagyon népszerű könyv, amely segít megtanítani a pénzügyekkel bánni. A könyvben elmeséli a szerző, hogy “két apukája” volt, akik más-más pénzügyi gondolkodással, és helyzettel rendelkeztek. Robert, akinek az apukája tanár volt, és a másik “apukája” egy barátjának az apja, aki vállalkozó. Az utóbbi sokat tanított neki arról, hogyan működik az üzleti élet, és a pénz. A könyvben már kiskorától felelevenít kölönböző történeteket, amikor sikerült egy kis pénzt keresnie mini vállalkozásával.

A könyvet ezen a linken eléred:

A könyv megtekintése

 

 

 

Az Intelligens Befektető – Benjamin Graham

az intelligens befektető

Egy klasszikus, amelyet Benjamin Graham tanításai hoztak világra. Ha még nem ismernéd, Graham volt Warren Buffett egyik tanára és mentora. Ő az értékalapú befektetések megalkotója, és az úgynevezett “cigar-butt investing” kifejezés tartozik a nevéhez.

A könyvet 1949-ban írta meg Graham, és egészen a 70-es évekig újra és újra frissítve kiadta. Graham halála után az újabb kiadásokat már Jason Zweig aktualizálta, és kommentálta. Kezdő befektetési könyvnek elég száraz és tömény lehet egyes olvasóknak. Ezért érdemes ezt a könyvet már egy kicsit később olvasni, amikor már ismerünk több olyan fogalmat, mint a részvény és a kötvény.

Angolul itt éred el:

A könyv megtekintése

 

We Need to talk about money – Otegha Uwagba

A We Need to Talk About Money egy igazán őszinte személyes beszámoló a pénz által okozott hullámvölgyekről. A Sunday Times bestseller író hölgy megemlíti a mérgező munkahelyeket, a nőgyűlölő férfiakat, és a fizetési egyenlőtlenségeket. A hölgy kitér több szociális problémára is, mint a rasszizmus, és a kiváltságosok.

A könyvet ezen a linken éred el:

A könyv megtekintése

 

Principles – Ray Dalio

ray dalio principles

A magyarul Elvek-nek lefordított könyv Ray Daliotól egy igazán érdekes írás, amelyben megtanulhatunk több, az élethez szükséges alapalvet. Bár a könyv nem teljesen pénzügyi, és nem nyújt befektetési tanácsot, de akár a személyes életünkben is sokat felhasználhatunk a könyvből.

A Principles értékes alapelvet fogalmaz meg, amelyet saját magunknak állítunk fel, és amely szerint érdemes élnünk az életünket. Ezek az elvek lehetnek mindenképp legyenek hitelesek, és tartsuk be őket. Ray Dalio a Bridgewater Associates hedge fund alapítója, és 42 év alatt az egyik legnagyobb pénzügyi céggé növelte a vállalkozást.

Olvasd el angolul:

A könyv megtekintése

 

I Will Teach You to Be Rich – Ramit Sethi

i will teach you to be rich Ramit Sethi

A kicsit búlváros cím egy értékes könyvet takar. A magyar fordításban “Megtanítalak gazdag lenni” mégis arról szól, hogyan éljünk egy gazdag életet. Automatizáljuk a befektetéseinket, megtakarításainkat, hogy azok biztonságban legyenek, és megtörénjenek. Ezáltal tudjuk, hogy a pénzügyeink rendben vannak, és az életünket a gazdag élmények felé tudjuk fordítani. Mi az ami minket boldoggá tesz? Minden hónapban új márkás cipőt venni?

Ha a befektetési és megtakarítási célunk teljesült arra a hónapra, akkor miért ne engedhetnénk meg magunknak azt a cipőt? Erről szól igazából az I Will Teach You to Be Rich.

Ez a könyv magyarul nem jelent meg:

A könyv megtekintése

 

Kedvet kaptál?

Angolul olvasni jó. Fejleszti a szókincsünket, segít olyan dolgokat megérteni, amivel sokszor nem találkoznánk Magyarországon. És természetesen az angol gyakorlás miatt is rendkívül fontos. Az ajánlott könyvek között vannak újabbak, és régebbiek is. Azon is vitatkozni lehet, hogy vajon tényleg ezek a legjobb befektetési könyvek angolul? Kommentáld a kedvenced, és a legjobbakkal kiegészítjük a cikket.

Ezek a könyvek jelenleg az Amazon UK TOP 50-es listájában találhatóak. Ha a könyvek nem a te világod, még mindig hallgathatod is őket az Audible szolgáltatás segítségével.

Hirdetés

Szólj hozzá!